هفتمین همایش مراقبت در سوختگی ها در مرکز فوق تخصصی جراحی پلاستیک15 خرداد برگزار شد/تبادل یافته ها و تجربیات با حضور رییس مرکز ،معاون آموزشی و معاون درمان مرکز
هفتمین همایش مراقبت در سوختگی ها با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی این حوزه، 24 آبان ماه سال جاری درسالن آمفی تئاتر مرکز با حضور دکتر حسن پور رییس بیمارستان ،دکتر معتمد معاون آموزشی و دکتر موسوی زاده معاون درمان مرکز و نیز با شرکت جمعی از اساتید ،دستیاران جراحی پلاستیک و کارکنان پرستاری و پرستاران مراکز تابعه برگزار شد.
هفتمین همایش مراقبت در سوختگی ها با هدف ارائه آخرین دستاوردهای علمی این حوزه، 24 آبان ماه سال جاری درسالن آمفی تئاتر مرکز با حضور دکتر حسن پور رییس بیمارستان ،دکتر معتمد معاون آموزشی و دکتر موسوی زاده معاون درمان مرکز و نیز با شرکت جمعی از اساتید ،دستیاران جراحی پلاستیک و کارکنان پرستاری و پرستاران مراکز تابعه برگزار شد.
دکتر حسن پوردبیر علمی همایش با ذکر خیر مقدم به همکاران ایثارگر جبهه سوختگی اظهار داشت: بیماران دچار سوختگی نیازمند خدمت افراد دلسوخته هستند و لازم است به افراد علاقمند خدمت در این رشته تبریک گفت زیرا مراقبت و کمک به بیماران دچار سوختگی که متحمل درد و رنج جسمی و روحی بسیاری هستند نیازمند ازخود گذشتگی و ایثار فراوانی است .
وی با اشاره به اینکه سوختگی یکی از ناتوان کننده ترین تروماها و آسیب هایی است که فرد می تواند تحمل نماید، گفت : این بیماران با توجه به انجام اعمال جراحی متعدد ،نیازمند مراقبت های ویژه ای چه در زمان بستری و چه پس از زمان ترخیص می باشند که از نظر اقتصادی نیز یک بیمار دچار سوختگی بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه دارد بنابراین با پیشگیری می توان از عوارض سوختگی ،هزینه های اقتصادی و مرگ و میر ناشی از آن کاست .
دکتر حسن پور در ادامه با اشاره به اینکه میزان سوختگی در کشور ما نسبت به سایر نقاط جهان کمتر نیست و درصد سوختگی های الکتریکی نیز بیشتر است ،تاکید نمود استانداردسازی امکانات و آموزش در جامعه به منظور پیشگیری از سوختگی بویژه در وسایل گرمایشی ، گازسوز و الکتریکی می تواند کمک موثری در پیشگیری باشد و گام بعدی تجهیز مراکز درمانی به علم ، دانش و امکانات مورد نیاز اینگونه بیماران است .همچنین با اطلاع رسانی توسط رسانه های جمعی و برگزاری دوره های آموزشی می توان از میزان ، شدت ، سطح و عمق سوختگی ها کم نمود.
وی با تاکید بر اهمیت مراقبتهای اولیه همچون مایع درمانی و آنتی بیوتیک درمانی اظهار داشت در مراحل بعد با پوشش زخم و برداشتن نکروز و گرافت پوست و بکارگیری انواع جایگزین های پوست مانع عوارض سپتی سمی و مرگ و میر بیماران شویم .
رییس مرکز در خاتمه سخنان خود اعلام داشت : مرکز فوق تخصصی جراحی پلاستیک 15 خرداد آمادگی کافی برای پذیرش بیماران دچار سوختگی از سراسر کشور را دارد و در حال حاضر بخش سوختگی و ای سی یو سوختگی این مرکز فعال است .
دکتر هوشیار دستیار ارشد فوق تخصصی جراحی پلاستیک نیز با بیان اینکه نجات بیمار از شرایط حاد اورژانسی در اولویت است ،گفت :پس از تشخیص اینکه بیمار به چه سطحی از مراقبت نیاز دارد باید او را به مرکزدرمانی مناسب با امکانات مورد نیاز بیمار ارجاع دهیم .
وی سپس به گروه های در معرض خطر سوختگی و سوختگی های ناشی از حرارت ،برق ،آب جوش ،قیر،اسید ،انفجار پرداخت و اقدامات درمانی مورد نیاز هر کدام را بیان کرد.
دکتر ظهیری دستیار فوق تخصصی جراحی پلاستیک در ادامه همایش در خصوص درمان های سوختگی ، انواع دارودرمانی و انواع پانسمان های زخم های سوختگی و نیز جراحی های ترمیمی توضیح داد.
دکتر علیزاده یکی دیگر از دستیاران فوق تخصصی جراحی پلاستیک نیز به اهمیت مایع درمانی و مدیریت روند مایع درمانی در کودکان و بزرگسالان پرداخت.
امیری یکی از سخنرانان پرستاری نیز به موضوع مراقبت های پرستاری در گرافت و دنور پرداخت و در خصوص انتخاب درمان گرافت و انواع آن و اهمیت ارائه آموزش های مورد نیاز به بیماران دچار سوختگی سخن گفت .
در خاتمه همایش جعفریان سوپروایزر آموزشی مرکز به سوختگی های شیمیایی و رادیواکتیو همچنین روشهای پیشگیری از آسیب در جنگهای اتمی و شیمیایی و نحوه حفاظت و روند درمان و مراقبت بعد از مخاطرات اتمی و شیمیایی پرداخت.