دیدار رییس و معاونان دانشگاه با اعضای هیات علمی گروه جراحی پلاستیک مرکز پزشکی 15 خرداد
دکترپیوندی رییس دانشگاه در نشستی با اعضای گروه جراحی پلاستیک مرکز پزشکی 15 خرداد، شنبه چهاردهم آذر ماه سال جاری دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست که دکتر صدوقی معاون آموزشی، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری، دکتر نقیب زاده معاون بین الملل، دکتر جرجانی رییس دانشکده پزشکی، دکتر حسن پور رییس مرکز و مدیر گروه جراحی پلاستیک ،دکتر معتمد معاون آموزشی ، دکتر موسوی زاده معاون درمان و سایر اعضای گروه حضور داشتند، مسایل و مشکلات گروه جراحی پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای لازم ارائه شد.
ابتدا دکتر جرجانی رییس دانشکده پزشکی به معرفی گروه جراحی پلاستیک پرداخت و با اشاره به تعداد و رتبه های اعضای هیات علمی، وضعیت استخدامی ، نحوه توزیع دستیاران و وضعیت قبولی آنها در آزمون گواهینامه و دانشنامه فوق تخصصی ، به تبیین عملکرد آموزشی و پژوهشی ، نقاط قوت و ضعف گروه آموزشی پرداخت .
وی با اشاره به ارزشیابی انجام شده از مرکز پزشکی 15 خرداد در بهمن ماه سال 93 ،اورژانس فعال ، اعضای هیات علمی فعال، تجهیزات پزشکی مناسب اعمال جراحی جمجمه فک ، صورت و میکروسکوپی دست ،کلاس آموزشی، تعداد مناسب اتاق های عمل، اینترنت و کتابخانه مرکز را بعنوان نقاط قوت گروه و تعداد و تنوع کم اعمال جراحی شکستگی های فک و صورت، تعداد زیاد دستیاران، عدم کار در آزمایشگاه حیوانات و wet labقبل از شروع جراحی های میکروسکوپی، کمبود اعمال الکتیو دست برای دستیاران با توجه به انجام آن توسط فلوهای جراحی دست و فقدان بخش یا تخت بستری برای بیماران سوختگی حاد جهت آموزش دستیاران را از نقاط ضعف گروه جراحی پلاستیک عنوان کرد.
دکتر جرجانی پیشنهاداتی چون فعالیت اعضای هیات علمی بصورت مجزا در گروههای آموزشی دست و میکروسکوپی، فک و صورت، سوختگی حاد و پلاستیک عمومی، حضور دستیاران برای آموزش سوختگی در بیمارستان شهید مطهری، اختصاص تعداد مناسب تخت بستری سوختگی و جذب بیماران سوختگی حاد از محدوده جغرافیایی تحت پوشش دانشگاه را ارائه نمود.
وی همکاری با گروههای آموزشی مرتبط (پوست، جراحی فک و صورت، گوش و حلق و بینی، چشم و ...)، همکاری با گروههای علوم پایه برای مطالعات پیش بالینی بر روی حیوانات آزمایشگاهی، مهندسی بافت و تکمیل وب سایت گروه به زبان انگلیسی را از موارد ضروری گروه برشمرد.
آمادگی مرکز پزشکی 15 خرداد برای پذیرش بیماران ترومای فک و صورت
در ادامه نشست دکتر حسن پور مدیرگروه جراحی پلاستیک ضمن معرفی اعضای هیات علمی مرکز ، درخصوص تاریخچه، بخش های آموزشی ، فعالیتها و رشته های آموزشی ،توانمندیهای خاص ، تالیفات گروه جراحی پلاستیک ،طرح های تحقیقاتی مصوب ،تعداد مقالات فارسی و لاتین ، حضور فیزیکی اعضای هیات علمی ، جدول مقایسه ای متوسط مراجعین و شاخصهای بیمارستان در 12 سال اخیر مطالبی را ارائه نمود.
وی همچنین به انجام عمل جراحی پیوند دست، آموزش عملی روش جدید جراحی جمجمه در پلاژیوسفالی به دستیاران، روش جدید بازسازی نقص کامل بینی با فلپ های پیشانی دو طرف بطور همزمان برای اولین بار در کشور ، اعمال جراحی شبکه براکیال، زخمهای مزمن ،سوختگی ها ، ناهنجاریهای مادرزادی ، فلج نیمه صورت ، ناهنجاریهای کرانیو فاسیال ، جراحی های دست و میکروسکوپی و اندام تحتانی اشاره کرد و انجام این اعمال جراحی را از توانمندیهای گروه ذکر نمود.
مدیرگروه جراحی پلاستیک با اشاره به حضور بالای 100درصدی اساتید گروه جراحی پلاستیک در مرکز برای ارائه خدمات درمانی، آمادگی مرکز پزشکی 15 خرداد برای پذیرش تروماهای فک و صورت در هر ساعت از شبانه روز را اعلام کرد.
وی در خاتمه سخنان خود فرسودگی ساختمان بیمارستان برغم بازسازیهای صورت گرفته و نیاز به ساخت و تجهیز بیمارستان جدید که توسط دانشگاه و اوقاف در جریان است را از مسائل ضروری برای تجمیع جراحی پلاستیک دانست. همچنین نبود فضای فیزیکی کافی جهت مجزا نمودن بخش کودکان و زنان ، عدم وجود فضای مناسب جهت واحد تحقیقات، نبود دستگاه رادیوگرافی دیجیتال، سونوگرافی، ماشین بیهوشی، پانورکس و سفالومتری را جزو مشکلات گروه برشمرد و راه اندازی بخش سوختگی و اتاق های ICUسوختگی در مرکز را ضروری برشمرد.
پیشنهادات و مشکلات اعضای هیات علمی گروه جراحی پلاستیک
دکتر معتمد معاون آموزشی مرکز، درخصوص افزایش تعداد دستیاران و بالاترین مرتبه پذیرش دستیار ،مشکلات کمبود فضای فیزیکی مورد نیاز جهت بخش سوختگی و ای سی یو سوختگی و لزوم حمایت بیشتر مسئولان دانشگاه در تکمیل تجهیزات و راه اندازی بخش سوختگی مرکز توضیحاتی ارائه نمود.
دکتر موسوی زاده معاون درمان مرکز ،درمان ناقص بیماران در سایر مراکز و سپس ارجاع آنها به این مرکز را از مشکلات گروه جراحی پلاستیک دانست و با تاکید بر این که بیمارستان 15 خرداد محل ارجاع مناسبی برای بیماران با ضایعات فک و صورت است ،ارتباط و هماهنگی جراحان پلاستیک سایر مراکز و گروههای آموزشی مرتبط را با گروه جراحی پلاستیک 15 خرداد لازم و ضروری برشمرد.
دکتر کلانتر هرمزی رئیس واحد توسعه تحقیقات بالینی مرکز نیز بر حمایت بیشتر دانشگاه و رفع مشکلات موجود با توجه به توانایی این مرکز برای راه اندازی رشته کرانیوسینوستوز و کرینوفاشیال و تربیت دستیار در این رشته ها تاکید کرد.
دکتر مظفری رئیس بخش اورژانس مرکز پزشکی 15 خرداد در ادامه نشست با اشاره به فرسودگی تجهیزات رادیولوژی و نیاز به دستگاه لیزر، ساخت بیمارستانی جدید با امکانات مناسب تر بعنوان یک مرکز متمرکز جراحی پلاستیک و سوختگی را ضروری برشمرد.
دکتر یاوری رئیس بخش جراحی دست و میکروسکوپی مرکز نیز عنوان کرد 150 تا 160 عمل جراحی الکتیو دست در ماه در این مرکز انجام می شود و گردش جراحی دست برای دستیاران وجود دارد.
دکتر نیازی از اعضای هیات علمی گروه در مرکز پزشکی شهید مدرس نیز حضور مسئولان دانشگاه و تشکیل چنین نشستهایی را مایه دلگرمی اعضای گروه دانست و پیشنهاد کرد مرکز تحقیقات جراحی پلاستیک برای فراهم شدن بستر لازم برای انجام تحقیقات تاسیس شود. وی همچنین بر اطلاع رسانی بیشتر در خصوص توانمندیهای این مرکز برای پذیرش کلیه بیماران اورژانس و الکتیو و تقویت ارتباط با مراکز سرطان به جهت بازسازیهای نوین سینه تاکید کرد.
مرکز توسعه بالینی، بستر مناسب برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی
در ادامه نشست دکتر صدوقی معاون آموزشی دانشگاه با اشاره به درصد قبولی گروه در امتحانات بورد، برنامه ریزی برای افزایش میزان قبولی در امتحانات دانشنامه در سالهای آتی را ضروری دانست و تعامل گروه با سایر گروه های مرتبط و برگزاری نشست بین گروهها را لازم دانست و توصیه نمود توسعه این رشته آموزشی بصورت هدفمند صورت گیرد.
دکتر زرقی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز جایگاه پژوهشی گروه را با توجه به میانگین سرانه مقالات، مطلوب دانست و با تاکید بر استفاده بیشتر اعضای هیات علمی و دستیاران از تسهیلات موجود برای ارائه مقالات ،درخصوص راه اندازی سنترال لب و Animal labدر دانشگاه و تمرکز انجام آزمایشات گوناگون در آنها توضیحاتی ارایه کرد و توصیه کرد خروجی پایان نامه ها به یک مقاله ISIختم شود .
وی در ادامه وجود مرکز توسعه بالینی در مراکز تک تخصصی را به شرطی که منجر به خروجی گردد جایگزین مراکز تحقیقاتی خواند و با اشاره به راه اندازی واحد ترجمان و نیز بکارگیری مشاورین آمار و اپیدمیولوژیست ابراز امیدواری کرد طرحهای پژوهشی توسعه یابد.
دکتر نقیب زاده معاون امور بین الملل دانشگاه نیز ضمن بیان این نکته که گروه جراحی پلاستیک برند اعتباری دانشگاه است که بصورت بین المللی مورد وثوق است ،فعالیت های بین المللی و جذب دانشجویان خارجی، ارایه توانمندی های گروه جراحی پلاستیک به خصوص در سایت انگلیسی دانشگاه را از راههای جذب بیشتر دانشجویان خارجی عنوان کرد که می تواند منجر به موفقیتهای بیشتر گروه شود.
مقدمات ساخت مرکز ارجاع بیماران سوختگی و جراحی ترمیمی انجام شده است/ اجتناب از گسترش بی رویه بخش های آموزشی و ضرورت انسجام آنها
دکتر پیوندی رئیس دانشگاه ضمن قدردانی از توانمندیها ،پشتکار و خلاقیت گروه جراحی پلاستیک ،این گروه را مرجعی برای قضاوت اعمال جراحی ترمیمی و پلاستیک دانست و از زحمات اساتید پایه گذار این رشته در دانشگاه شهید بهشتی و این مرکز که در انسجام بخشهای درمانی و بهبود ساختار بیمارستان تلاش کردند قدردانی نمود و گفت قبولی دستیاران ثمره تلاش گروه است و عدم قبولی باید در گروه مورد بازنگری قرار گیرد و کلیه مسائلی که به گروه آموزشی ،دستیار و دانشگاه مرتبط می باشد مورد بررسی قرار گیرد تا در سالهای آتی شاهد موفقیت بیشتردستیاران باشیم.
وی با اشاره به تک تخصصی بودن بیمارستان و اینکه ارتباط بین رشته ای یک جاده دو طرفه است بر ایجاد تعامل سازنده در موضوعات مشترک بین گروههای جراحی پلاستیک ،جراحی عمومی ،جراحی پوست ، جراحی فک و صورت ،جراحی چشم و گوش و حلق و بینی برای خدمت رسانی صحیح و منطقی تاکید نمود.
دکتر پیوندی همچنین با تاکید بر اینکه رشته های مختلف باید چارچوب های وزارتخانه را بپذیرند و در آن حرکت نمایند توصیه نمود گروهها در کنار هم باشند تا منجر به افزایش مشکلات که حل آن زمان بر و هزینه بر است نشوند.
رییس دانشگاه با تاکید بر هزینه بر بودن گسترش بخش و کمبود منابع ، گسترش بی رویه بخشهای آموزشی را اتلاف انرژی و هزینه دانست و عنوان کرد در صورتی که وجود بخش جراحی پلاستیک در سایر مراکز ضروری باشد و گروه آن را تایید نماید دانشگاه به افزایش بخش در مرکزی که دارای رشته های تکمیل کننده است کمک های مورد نیاز را خواهد نمود.
وی در خاتمه سخنان خود عنوان کرد تجهیزات مورد نیاز مرکز تا حد امکان تهیه خواهد شد و با حمایت وزارت بهداشت و درمان ،جذب خیرین ،کمک شهرداری و اوقاف مقدمات ساخت بیمارستان جدیدی با 120 تخت ترمیمی ،40 تخت سوختگی و 20 تخت ای سی یو سوختگی جهت ارجاع بیماران نیازمند اعمال جراحی ترمیمی و سوختگی تا پایان سال آغاز خواهد شد.