دریافت گواهی نقره سطح دو مدیریت سبز توسط بیمارستان پانزده خرداد
مرکز پزشکی آموزشی درمانی پانزده خرداد موفق به دریافت گواهی نقره سطح دو مدیریت سبز شد.
به گزارش روابط عمومی کارگروه مدیریت بهره وری و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دکتر علیرضا زالی روز یکشنبه 23 اردیبهشت ماه ، در جلسه ارایه تجارب برگزیده حوزه مدیریت سبز پنجمین جشنواره دانشگاه بهرهور که در تالار امام علی(ع) برگزار شد، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در همه بخشهای بهرهوری با نگاهی مبتنی بر تعامل و بهره جستن از ظرفیتها به صورت فزاینده دستاوردهایی داشته است.
وی یادآور شد: تجربه مدیریت سبز هم به عنوان یک راهبرد در جمع مدیران مطرح شد و طی 10 ماه به صورت عملیاتی پیگیری شد.
وی یادآور شد: پیش بینی میشود تا سال 2050، هشتصد و پانزده گیگاتن تولید مواد گلخانهای کاهش یابد.
به گفته دکتر زالی، هفت مدل مدیریتی در حوزه مدیریت سبز در کشور وجود دارد که قابلیت پیادهسازی دارد، با بهرهگیری از استاندارد این مدلها یا بومیسازی مدلها میتوان گامهای مهمی را در این راستا برداشت.
رییس دانشگاه حرکت به سمت مدیریت سبز را به فال نیک گرفت و گفت: مدیریت سبز باید بخشی از راهبردهای مدیریتی تلفیقی شود و این مسیر باید استمرار داشته باشد.
دکتر محمدحسن امامی، رییس هیئت مدیره انجمن مدیریت سبز ایران در این جلسه عنوان کرد: در مسیر بیان مفهوم بیمارستان سبز، اعتباربخشی بیمارستانی را نمیتوان نادیده گرفت. ایمنی بیمار و کیفیت ارایه خدمات اولویت اول سیستم مدیریتی سبز است.
وی ادامه داد: چالش جدی که استقرار نظام اعتباربخشی به بیمارستانها تحمیل کرد، افزایش هزینهها و آلودگیهای زیستمحیطی بود.
دکتر امامی با بیان اینکه منظور از بیمارستان سبز، مدیریت فصل مشترک اقتصاد و محیط زیست یا همان منابع است، گفت: در جریان همکاری با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تمرکز بر آموزش و تربیت نیروی انسانی در 12 حوزه بیمارستانی و 9 شبکه بهداشتی بود تا در مرحله اول بدون بهرهگیری از تکنولوژی، با تکیه بر توانمندی نیروی انسانی، صرفهجویی محقق شود.
دکتر امامی افزود: در مصرف اقلامی همچون زیراندازها، ماسکها، ملحفهها، دستکشها، گازها و چسبها در مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توانستیم به میزان مصرف بهینه دست پیدا کنیم. این اقلام مصرفی را به پسماند تبدیل کردیم و کاهش در مصرف منابع منجر به صرفهجویی در هزینهها شد.
به گفته رییس هیئت مدیره انجمن مدیریت سبز ایران، در کنار صرفهجویی مالی، در کاهش میزان آلودگیهای زیست محیطی و تولید گازهای گلخانهای نیز قدم بزرگی برداشته شد؛ به بیان دیگر «سبز» به مفهوم جهانی خود، محقق شد.
وی در پایان بیان کرد: در فاز اول تمرکز بر حوزههای پشتیبانی و اداری مراکز اعمال شد که منجر به کاهش ریالی هزینهها و تولید آلودگی شد. در مجموع توانستیم 12 هزار کیلوگرم پسماند، 73 هزار لیتر پساب و 7.5 میلیون کیلوگرم انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دادیم و 40 میلیارد تومان صرفهجویی کردیم.
دکتر سعید غلامزاده دبیر کارگروه مدیریت بهرهوری دانشگاه در این جلسه ضمن ارایه توضیحاتی در خصوص فعالیت کارگروه در هفته دانشگاه بهرهور، اظهار کرد: در هفته دانشگاه بهرهور، پس از ثبت تجارب مراکز در تمامی حوزهها و انجام دو مرحله ارزیابی، یک تجربه به عنوان تجربه برتر انتخاب میشود و مورد تقدیر قرار میگیرد.
دکتر غلام زاده ادامه داد: اولین گام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همکاری با انجمن مدیریت سبز ایران و برنامهریزی اختصاصی محور استقرار استانداردهای مدیریت سبز بود. همچنین فرهنگسازی، آموزش و تربیت افراد داوطلب، برگزاری جلسات آموزشی برای تربیت ممیزان، تدوین فرمها و چک لیستهای خودممیزی، ممیزی و پایش مراکز، ارایه کارنامه عملکردی از نتایج ممیزی، ثبت تجارب، تقدیر از مراکز برتر در این حوزه و اعطای گواهی نامه مدیریت سبز به مراکز برتر در دستور کار قرار گرفت.
دکتر غلامزاده عنوان کرد: کارنامه عملکردی بهرهوری سبز در 6 حوزه آموزش و فرهنگسازی، حاملهای انرژی، آب، کاغذ، اقلام مصرفی و پسماند ارزیابی شد و برای آن برنامهریزی صورت گرفت.
به گفته وی، ایجاد ساختار ویژه مدیریت سبز در سطح دانشگاه و مراکز بهداشتی و درمانی، جلب مشارکت مدیران ارشد در برنامههای مدیریت سبز، ترویج فرهنگ مدیریت سبز در مراکز، شکلگیری نظام آموزش مدیریت سبز در دانشگاه و ایجاد نظام ممیزی مدیریت سبز و تربیت تیم ممیزان سبز در دانشگاه از دستاوردهای این برنامهریزی بود.
وی در پایان از اعطای گواهی مدیریت سبز در همایش ملی انجمن مدیریت سبز به بیمارستانهای پانزده خرداد، امام حسین(ع)، مسیح دانشوری، مهدیه و شبکه بهداشت و درمان پاکدشت خبر داد.
در پایان جلسه از بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی سبز تقدیر شد.
مرکز پزشکی آموزشی درمانی پانزده خرداد در طی بازدید ها و ممیزی های صورت گرفته و رتبه بندی انجام شده بین مراکز بیمارستانی و بهداشتی دانشگاه ، حائز بالاترین امتیاز شده و مفتخر به دریافت گواهی نقره سطح دو مدیریت سبز گشت.